I min värld

I min värld
Mina funderingar över stort o smått

söndag 30 december 2012

Gott nytt år

och ett gott slut.
Här är det lite sorgligt idag för sonen åker tillbaks hemåt för att fira nyår med kompisarna. Det är inte lätt att vara mamma åt en tonåring som har mer kompisar och party i huvudet än gamla mammor :-)
Man får vara glad åt det lilla man får umgås med dom en liten sväng iaf :-)
Sambon och jag firar lugnt och stillsamt med lite vänner och god mat.

Annars ska nog det mesta av dan tillbringas i soffan med tantsnusket som tomten kom med. Femtio nyanser.... del 1 och 2. Tvåan är den jag håller på med just nu..... uj uj uj...

Motionen har jag klarat av för idag, fem km på blandat underlag, is, snö och barmark. Är det sånt som kallas intervallträning? Hastigheten var iaf omväxlande kan jag lova.

Sonen till tåget och därefter är det jag som intar soffan...
Gott nytt år!!

onsdag 26 december 2012

Jobbdag

Idag var det årets sista arbetsdag nu kan jag se framemot elva dagars ledigt. Sista dan på jobbet hade vi visning av Lars Wallins utställning, mycket folk var det!

måndag 24 december 2012

En God Jul

Nu är julen snart färdig! All mat är klar, godiset är färdigt, sonen har anlänt med ett tåg som för en gångs skull bara var 40 minuter sent (tack SJ) Julklapparna är inhandlade.
Första skinkmackan är uppäten, saffranspannacottan står i kylen.
Nu inväntar vi resten av barnflocken med respektive (tänk att de är så stora)
Jag skänker även en tanke (ja jag har skänkt annat också) till de som inte har det så bra som jag har det.

Så nu avslutar jag det här inlägget med att önska alla er

En riktigt God Jul!

måndag 17 december 2012

Vart tog tiden vägen?

En vecka kvar till jul! Hur gick det där till ? Tiden sa bara swooosh och försvann, nu står jag här och har knapp hunnit handla julklappar. Jo några har det blivit men det fattas en del fortfarande. Fast det lär nog bli jul ändå trots att vi inte hunnit med allt eller hy?
Hoppas alla har haft en trevlig advent!

tisdag 11 december 2012

Livet!

Börjar väl återvände så sakteliga till det normala igen. 
Just nu är jag mest irriterad på att det gör för jävla ont att ha bh (ilandsproblem jag vet) och funderar febrilt på hur fan jag ska lösa det imorgon när jag ska jobba..... 
Gå utan bh? Det alternativet finns inte ens på himlen, hur fan ska det se ut där bakom receptionsdisken? Bopsen hängandes o slängandes i midjetrakten ..... 
Tror jag har provat varenda bh jag äger utan att kunna ha dom mer än nån timme och då får jag hela tiden dra i bh-n för att lätta på trycket. Jag har ett op-sår/ärr som sitter precis i kanten på bh-n, nederkanten nästan mittimellan bopsen s a s.
Nu har jag snart försökt med allt ......lägga kompresser mellan osv och nu börjar jag luta åt väldigt säckig tröja och bh-lös. JAG BLIR TOKIG!!!
Antagligen beror det mesta på a tt jag är väldigt svullen precis där och har väl ngn blodsvullnad s,k cerom i de trakterna. 
Jeansen kan jag alltid knäppa upp en knapp på och dölja det under en tröja men bh-n är värre....

Annars är livet rätt lugnt här, sambon har gett sig iväg till ett nytt jobb och kommer åter på torsdag kväll lagom för att hämta mig på jobbet vid åtta. Helgen ska bli lugn kanske lite julklappsstök, det fattas fortfarande ett par julklappar åt sambon och ena lånesonen. 

Julstöket går vidare fast jag har dragit in väldigt mycket på det, lite julgodis och minimalt med mat, inget bakande alls i år. :-) 
Idag har jag gjort jansson och igår blev det köttbullar, sen är det bara revben kvar att göra innan jul. Sillen köper jag eftersom det bara är jag o sambon som ska äta den. 
Skinkan ligger redan i frysen och väntar på griljering. 
Hmm är jag planeringsfreak? Jo lite, lite pyttelite, gillar inte att stressa och vill väldigt gärna ha allt förberett och klart så jag slipper fara som en idiot i sista stund :-) 
Nu ska jag slänga in lite ved i kaminen och inta soffan en sväng till, skyller på att jag är lite matt fortfarande .-)

fredag 7 december 2012

Kallt?

Vi har ju köpt nytt hus, helt nybyggt passiv-hus. De ska alltså värma sig själva s a s med visst bistånd från fjärrvärme. För säkerhetsskull propsade jag på en kamin (inte bara därför men det är något jag alltid har saknat sen jag emigrerade norrut)
Vilken tur att jag var envis ......jävlar i helvete vad kallt det är hemma så fort man inte rör sig!
Inatt låg jag med dubbla täcken och då är jag ändå en klimakteriekärring. Imorse satte jag fyr i kaminen med en gång, t o m sambon gnisslade om hur kallt här var och när han la en termometer på ovanvåningen så var där 16?! grader aningens, aningens kallt t o m för en klimakteriekärring som jag.
Nu ska jag ta o bädda ner mig i soffan under en filt och vårda mina operationssår ett tag.

torsdag 6 december 2012

Färdig!

Titthål blev det som tur var och nu mår jag hyfsat efter en natt på sjukan fast jag tycker ju att de kan ordna lite bättre utsikt


Notetoself: se till att inlägget blir publicerat innan du stänger ner.

onsdag 5 december 2012

Rastlös

Nu börjar jag bli rastlös, ingen frukost, snöstorm ute och vänta, vänta .............
klockan elva ska jag vara inne på sjukan för blodprover sen är det iväg till nästa ställe för ombyte och ny väntan.
Fan vad jag hatar att vänta! Jag vill ha allt avklarat så jag får åka hem nångång o lägga mig i min egen sköna säng och soffa :-)

måndag 3 december 2012

Äntligen !!

och då är det inte kylan o snön jag pratar om. - 18 är aningens för mycket för min frusna lekamen.
Utan jag pratar om att sjukhuset ringde idag och gav mig en återbudstid till på onsdag för att ta bort gallan. Om man nu kan säga äntligen om att bli opererad igen :-/
Men det ska faktiskt bli skönt att slippa alla mega-anfall som jag har haft i sommar. Det sista anfallet varade i nästan tre dagar.
Det enda jag hoppas på nu är att min gulliga kirurg ska fixa det med titthål så att han slipper öppna helt och hållet men som han sa: jag vet hur du ser ut invändigt så jag kikar in lite försiktigt och funkar det med ett titthål så gör vi det....
Hej å hå............
Min chef blev måttligt road när jag ringde och sa att jag bara ska jobba i morgon och sen vara ledig resten av veckan. Fast han visste ju redan om att det skulle bli kort varsel.

Så nu håller vi alla tummar o tår för att det ska bli titthål, Tackar för det!