I min värld

I min värld
Mina funderingar över stort o smått

söndag 29 januari 2012

Blä

Just nu avskyr jag mitt hem! Det är inte lönt att städa eller rättare sagt svårt att göra det mellan alla kartonger o lådor !
 
Detta är ändå bara en del av eländet, bottenvåningen är likadan. Nu har jag hamnat i läget att det inte är så lätt att packa ner mer. Det som är kvar är kläder, grytor o porslin sånt vi m a o behöver hela tiden.
Då har jag ändå minimerat grytorna o porslinet.....
Mitt mantra för kommande veckan är: Till helgen är det mesta klart och flyttat!
Jag har mer eller mindre minutplanering för torsdagen och fredagen då sonen och jag kommer att köra skytteltrafik med alla böcker o byrålådor o blommor :-)

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

måndag 23 januari 2012

Brutalt uppvaknande

I morse vaknade jag av att sambon knackade mig på axeln (mitt i en ljuv dröm där jag precis var färdigflyttad) med frågan om jag skulle med ut på promenaden? En snabb titt på klockan avslöjade att den var 4:45!? Jag stönade mest och det var inte av vällust kan jag lova. Min enda lediga dag på hela veckan!
Jag lyckades slumra till igen under tiden sambon var ute.
Sen tog det hus i helvete, stolar flyttades (läs kasades över golvet med skraaaapaaaaaannde ljud) sovrumsdörren stängdes, öppnades och stängdes igen, sambon klampade runt i sovrummet o muttrade, han låter som en hel elefanthjord när han går, smyga har aldrig tillhört hans största förmågor. När jag undrade vad som stod på fick jag till svar att han hade glömt var han la sin mobil?! Behöver du den i duschen blev mitt svar,
Nää men jag kan inte duscha innan jag vet var den är och jag vet inte var jag la den när jag kom in.
*suck*
Envis som jag är borrade jag ner mig i täcket igen och hoppades på det bästa = lugn och ro för en sovmorgon. Men icke sa nicke, det skulle rakas och strömmen i rakapparaten var slut, leta efter en kontakt som dög att använda, alltså ett ställe där han kunde nå hakan med sladden i. Men herregud människa! Ta den vanliga kontakten i vardagsrummet! Sen skulle det springas lite till och öppna o stänga dörrar till olika rum. Det var ungefär då jag gav upp och klev ur sängen sisådär 05:55.
Detta på min lediga dag!!
Är det konstigt att humöret inte är på topp just nu?
Frukosten är klar, en kopp the till sen ska jag börja packa ett par flyttkartonger igen och så måste jag handla lite.
Enda trösten är väl att jag hinner med mycket mer idag än vad jag hade tänkt........... kanske :-)

lördag 21 januari 2012

Jobbhelg

Dags för jobbhelg Idag inviger vi en ny utställning som handlar om våld. Välkommen till klass 9C på Parkskolan !!
En i mitt tycke väldigt viktig o intressant utställning som handlar om ungdomar och hur de upplever sitt liv o sin värld. Mycket våld ibland, mobbing, livet hemma o ute.




BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

söndag 15 januari 2012

Söndag

Ännu ett billass till återbruket, nu börjar jag se slutet på rensningen *tackolov*
Nu ska det bara packas lite till .....

Hittade ett av sambons fynd skräpgömma i klädkammaren två ? stora icapapperskassar med tomma cd-fodral..... När jag undrade vad han skulle med dom till fick jag till svar: Määäh cd-fodral går ju alltid sönder och dom kan vara bra att ha när man ska ersätta de söndriga..... Ööööh så många som  två kassar? Jeeeesseeeees!!!! Hade vi haft tio st så hade jag inte sagt något .....
Mig veterligt har han inte rört de där kassarna på de senaste tio åren och även om han inte erkänner det så hade han glömt att de stod där :-)
Jag hittade två stora portföljer, den där gamla sorten som är enorm o blytung, dessutom gräsligt fula, fulla med cd-skivor typ windows 97 uppdatering/installering. Vilket säger lite om när han tittade i väskorna sist...... Behöver jag säga att allt åkte till återbruket till sambons förtvivlan :-)

torsdag 12 januari 2012

Packning pågår!

Om man som jag lider av förberedelse-noja, då packar man ett par månader veckor innan det är dags att flytta.
För det är precis så jag gör och tillbringar mina kvällar o helger med att sortera o packa. Sambon avgudar är hjärtligt less på min noja. Jag tvingar ju honom att ta en massa jobbiga beslut, om jag ska få slänga skinnjackan från stenåldern som han inte använt på 15 år för att han växte ur den och nu har han växt in i den igen så den är typ fyra nummer för stor.
Snart slutar jag fråga honom och kastar istället för jag misstänker att han vet inte ens att han har grejerna. När jag frågade honom om skinnjackan såg han ut som en fågelholk tills han fick syn på den och utbrast då glatt "Men kolla det är ju min gamla skinnjacka, var hittade du den"? Det var då, just i den stunden som jag ångrade att jag hade frågat honom.
Jag hittar dom mest lustiga saker i vår klädkammare/garage/garderober typ som skinnjackan sen hittade jag hans barns och hans dopklänning med inbroderade namn (näää den ska inte slängas, den har jag packat ner)
Om jag ser något dagsljus i dag ska jag försöka få till en bild från vår ovanvåning med resultatet av min noja...

lördag 7 januari 2012

Månadens fynd?

Sambon har hittat en ny kärlek.... Han tror att han lever efter devisen "man kan aldrig ha för många gitarrer" BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

fredag 6 januari 2012

söndag 1 januari 2012

Prommis

Visst är vi duktiga? En halvmilaprommis i går kväll i -10 grader och en idag i snöstorm. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop