I min värld

I min värld
Mina funderingar över stort o smått

tisdag 31 maj 2011

Hallelulja!!

Jag har precis lyckats jogga tre km i lugn takt med endast två gångpauser, ivrigt påhejad av sambon som sprang (nåja lunkade) med mig.
Med tanke på mitt halvdåliga knä och lika halvdåliga kondis så är jag imponerad över mig själv :-)
Nu ska jag leta upp min säng innan jag slår pannan i tangentbordet ........

måndag 30 maj 2011

#¤%#/&% Blogger!!

Inte kan jag kommentera någonstans, den ber mig logga in fast jag är inloggad redan och sen blir det anonymt fast jag har loggat in. Klickar man då på sänd kommentar så hamnar man på inloggningsrutan .......igen. Snacka om moment 22!!

Idag är det måndag och jag är ledig eller ja ledig från jobbet. Här ska plantas kryddor och tomater, tränas på gym, städa huset och lite annat krafs. Dvs vi får väl se hur långt jag kommer, planteringen måste göras för växterna står o väntar på altanen.
Gymmet kommer också att göras *heligt löfte till mig själv*
Sen tar vi resten efterhand tror jag beroende på energin. Fast jag MÅSTE börja röja ordentligt snart, vi har väl kommit ett steg närmare ett husköp ( just nu väntar jag bara på att sambon ska bestämma sig helt o hållet) och då måste vi sälja det vi bor i och en sak är säker det går inte att sälja som det ser ut nu! Hm nåja .... fullt så jävligt är det väl inte men en hel del småfix som måste ordnas innan en ev. försäljning. Sånt där som lister, dörrfoder och byta golv i köket. Sen blir det väl lite målningsjobb här o där. För att inte prata om all röjning som ska ske, ni vet sånt där som ligger bakom garderobsdörrar och klädkammardörrar och bara sväller ..... Om man bor ihop med en hamster så har vi många såna där svällhögar både här o där. Sambon är otrolig på att samla på sig skit.
Om vi börjar med en garageröj så bär jag ut till släpen och han bär in skiten igen bakom ryggen på mig. Om jag inte kan redogöra exakt för vad som finns i sopsäcken som jag bar ut så bär han in den igen och går igenom innehållet!! Jeeeeeeezzeeeez!!!
Men nu har herrn (tackolov) börjat inse att man inte kan behålla barnvagnar från när barnen var små, alltså minst tio år gamla, för att vi ska ha vagnen till ev. barnbarn!?!
 "Jamen vi kan sälja dom på blocket" var hans geniala lösning när han gick med på att göra sig av med vagnarna.
"Gör du det och lyckas du så ska du få medalj" var mitt svar. Behöver jag säga att han inte lyckades? Till sist insåg han att barnvagnar är en modegrej och om du har tur så är det kanske, kanske någon bondmora ( ursäkta alla bondmoror) som behöver en extravagn att ha på gårdsplanen som köper en så pass gammal vagn och då ska man ha tur!
Det är bara att inse, min sambo är en hamster ända ut i kindpåsarna och när han väl inser att han inte kan behålla skiten så tror han att han kan tjäna pengar på den (vilket han sällan eller aldrig lyckas med)

Jag å andra sidan slänger hejvilt för jag orkar inte hålla på att ta foton o lägga ut på blocket o tradera osv. Tyvärr så slänger jag ibland saker som kunde ha betalt sig att lägga ut på blocket (där fick jag för att jag var lat) Slänger gör jag när sambon inte är hemma *S* om det nu var så att någon undrade hur jag lyckas slänga saker här ibland  :-)

lördag 28 maj 2011

Slut på undanflykter?

Idag har jag bl. annat varit på Hälla och Stadiums outlet...
Ett par nya joggingskor 400 kr (1600 nypris)
Ett par löpartights i knäkortmodell 250 kr
nya trosor (de gamla har vuxit ifrån mig ....)

Så nu är det slut på undanflykter gällande löpning o joggning. Fast om jag vågar mig på att trycka ner mig i ett par tights o visa mig ute vete fan!

Nervös dag

Idag kör sambon västmanlandrunt .....igen och jag går här o håller tummarna för att det ska gå bra. Jupps jag är en fjant jag vet, men ändå.

Istället för att köra med så körde jag  till gymmet och tränade. Nytt program har jag fått och jobbigt är det men det är bara att bita ihop. Jag tränade så till den milda grad att jag sträckte en muskel i skinkan *aj*
När jag kom hem ringde sambon som utlovat och jag berättade att jag hade "sträckt mig i röven" som jag så elegant uttryckte det.......Det blev tyst en stund så sa han: Spräckt röven hur fan har du  gjort då? Har du varit tyst för länge?
I den stunden kunde jag smackat till honom lite lätt så där  *mutter*

fredag 27 maj 2011

Äntligen helg

Hästveckan är över!
Nu är det helg o massor som ska göras.....

Storstädning av huset *hm*
Gå på outlet  o fixa nya löparskor...*vill*
Gå på outlet o fixa nya vanliga baströjor *allt är för stort* .....igen
Västmanlandrunt .....*vill inte köra, vill inte köra* Sambon vill och jag blir nervis (det var där han krockade)
Lunch med svärmor på söndag *villinte*
Marknad i stan *vill vill vill*

Förresten körde jag första passet efter förkylningen med min tränare igår .......shit pomfritt vilken träningsvärk jag har idag!! .......visste faktiskt inte ens att jag hade muskler på vissa ställen där jag har ont eller rättare sagt det är kanske det jag inte har, muskler alltså....*hmm*

torsdag 26 maj 2011

Vernissagen

var trevlig.
 Martin är den duktig kille och jag är grymt impad över hans arbeten.
Fast just nu är det mest downhill med kärringen här.
Vete f-n vad det är med mig men nu har jag en period där jag inte orkar nånting! Jag blir knäpp på mig själv! Förkylningen gör väl sitt till men hur länge ska man vara förkyld? Nu är jag inne på andra veckan, det räcker nu!
Jobbet är boooring, träningen är boooring (iofs har jag inte tränat på nästan två veckor nu för förkylningen)
Allt är booring och jag är snortrött jag tror jag skulle kunna gå o lägga mig kl. 8 på kvällen o vara lika trött för det.
Till råga på allt elände så måste jag käka lunch med svärmor på söndag och låta min dyrbara fritid gå till att sitta o tjata på en restaurang, otacksamt? Ja det vet jag men just nu har jag ingen som helst lust, vill bara ligga i soffan o lata mig
Det är väl bara att vänta ut svackan antar jag.
Kan man få ett par månaders semester extra tro? Landstinget hallå!! Vill ha NU!

onsdag 25 maj 2011

Vernissage

Ikväll ska jag på vernissage hos raringen själv.
En vän till mig som bl.annat gjort den här
Martins collage

Duktig kille som börjar få lite uppmärksamhet nu, vilket han förtjänar. Eftersom jag har en tavla av honom har han stränga order av mig att bli berömd så jag kan tjäna lite pengar på honom *skämta bara*

tisdag 24 maj 2011

hmm

Försöker idogt lära mig blogga från mobilen, därav försöket nedan.
Nu ska jag bara få till bilderna också, hej o hå mycket är det nu.
Hästveckan fortskrider som planerat en dag i taget. Idag är nog värsta dan, ett möte kl.9 och sen fullt ös till halv sju ikväll *suck*

söndag 22 maj 2011

Bytt, bytt kommer aldrig mer igen?

Nu har jag varit förkyld o haft feber en vecka, jag är fortfarande snorig men resten har jag lämnat över med varm hand till sambon, han började pipa klaga igår redan. Idag hade han lite feber och var hängig men inte mer hängig än att han tryckte i sig ett par alvedon och gav sig ut på hojen ihop med mig.
17 mil fick vi ihop på hojarna med ett par fika/mat/snor/alvedonpauser emellan.
Varmt o skönt var det i början men sen blåste det upp bra, jag hatar den där känslan när jag måste brotta ner hojen i en kurva för det är kraftig motsidvind och mitt i kurvan så tar vinden slut ....... Det känns som att sparka undan benen för en i full fart.
Min nya Ajfån har kommit hem också, nu ska jag bara reda ut hur fan bloggar jag via mobilen??? Nån som vet för jag fattar det fan inte.......*trööög*

Söndagskvällen ska intas i duschen och därefter i soffan, imorgon börjar hästveckan som min arbetskamrat har döpt den till, det är den veckan där vi jobbar fem dagar på raken.
Trevlig söndagskväll på er!

fredag 20 maj 2011

Tjohooo!!

Äntligen fredag och äntligen feberfri! Snuvan o hostan är kvar men jag har ingen feber iaf.
Som tur är skulle jag vilja tillägga då jag har en fikaträff i kväll med bästa M & M, nä inte godiset utan två vänner. Vi tre har tillbringat många nätter ihop på jobbet, diskuterandes  hojar, bilar, hårdrock och litteratur, våra fyra favoriter.
Numera har vi delat på oss och gått vidare i livet med andra jobb men fortfarande träffas vi med jämna mellanrum och snackar skit.
Vi var även på sommarens stora konsert ihop förra året AC/DC och hade hur kul som helst.

torsdag 19 maj 2011

Uttråkad

och trött, jag tänkte jag skulle försöka mig på en promenad i eftermiddag. Då blir det halv storm och risk för regn här... Sen har jag fortfarande inte vant mig vid att jag måste gå ut utan hund, det känns urfånigt att knata runt kvarteret utan en hund vid min sida, vad ska jag ute o knata efter då liksom ?
Finpromenad runt kvarteret som man gjorde med mormor o farmor när man var liten *S*

Dagens status

Feber om än på nedåtgående - check!
Snorig - check!
hostig - check!
ont ihalsen på väg bort - check!

Summa summarum hemma från jobbet imorgon också! *mutter*

Sambons födelsedag igår var stillsam, jag gjorde en ansträngning och fixade ihop en orientalisk kycklinggryta med nudlar eller nåt (hittepågryta m a o)
Till kvällsfikat bjöd jag på smördegsbakelser med rabarber o kanel till denna kulinariska rätt serverades vaniljvisp, sambons älsklingssås, den han kan äta med sked direkt ur skålen. Jag tror nog att glass eller vispad grädde hade varit godare men vad gör man inte när det är födelsedag. När jag tänker efter hade det räckt med att han hade fått en skål med vaniljvisp för att bli lycklig men som sagt vad gör man inte....
Smördegsbakelserna var eget hittepå det med, när jag skulle fixa ihop nån dessert/fika så stod det still och det där var vad som fanns i frysen .-)

Det där med hittepåmat är jag bra på som tur är, det har klarat ekonomin många gånger när man var yngre o fattigare, vem vet det kanske är arvet efter mormor som var kokerska hos doktorn i sin gröna ungdom?

onsdag 18 maj 2011

On and on and on

Så är det just nu, en evig vandring mellan näsdukar, soffan och tekannan/vattenkranen.
Ligga i soffan o kolla tv/läsa bok, man kan få liggsår för mindre!
När jag kom hem igår hade jag nästan 39 i feber så det var nog inte konstigt att jag mådde lite unkas.
Idag är det bättre men feber har jag.
Till råga på allt så skiner solen igen när det lika gärna kunde ha regnat om jag måste vara sjuk *mutter*
Nu gör det mest ont i ögonen om jag skulle försöka mig på att vara ute lite. Det där är ett sånt där knäppt? fenomen jag brukar få när jag är förkyld o har feber, att ögonen blir ljuskänsliga o svider som attan.
Nu ska jag dra på mig mysbyxorna och slå mig ner i soffan (igen)
Så kanske jag orkar laga lite mat ikväll och slipper äta rester för tredje dan i rad :-)

Uppdatering: Oooops glömde ju att det är sambons födelsedag idag så då MÅSTE jag försöka fixa något roligare än rester.....

tisdag 17 maj 2011

Inte ens så länge höll jag ut. 11.45 sa jag tack o adjö och drog hem till soffan.
Väl hemma hoppade jag i mysbyxorna, slängde bh-n och på med en tjocktröja, sen kröp jag ner under två filtar o snusade nån timme med tv-n på .......Varför ska jag ha tv-n på när jag snusar? Men jag sätter alltid på den när jag lägger mig i soffan sen somnar jag på två röda ungefär .......hmmm

Tvi.....

För förkylningar, ont i halsen, snorig, liiite hostig och mår lite unkas men jag går till jobbet ändå *tapper* om inget annat så kan jag lämna min nummerlapp till någon som vill springa Vårruset.
Fast jag misstänker att jag tackar för mig redan strax efter lunch o åker hem o sover istället.

måndag 16 maj 2011

vem har tappat bort en rasp?

Någon?
Jag kan meddela att den sitter fast i min hals! I lördags kväll tyckte jag det killade lite irriterande i halsen när jag skulle lägga mig men då var jag så irriterad redan på sambon så jag brydde mig inte. Igår när jag vaknade gjorde det skitont i halsen, nu har någon glömt kvar raspen där.
Till råga på allt så känns huvudet tre nummer för litet, ögonen svidiga och näsan lite halvsnorig. Kan det vara ett utbrott av en förkylning så där lagom två dagar innan Vårruset ska avverkas?
Iofs har jag ångrat mig tusen gånger om när jag tackade ja till Vårruset på tisdag kväll men att skaffa vattentätt alibi genom att bli förkyld vete sjutton om det var nödvändigt.

Det är lustigt det där, jag ångrar mig alltid tusen gånger om när jag lovar att göra något som att hoppa in o jobba för någon annan, springa vårruset, köra svärmor hit eller dit, nåt sånt som jag egentligen inte vill göra men tycker att jag "måste" ibland.
Sen är det så jäkla skönt när det är gjort men innan dess, huvva vad jag ångar mig!!
Inte lär jag mig något av det heller, Vårruset t ex jag har sprungit det flera gånger och hatat varenda meter av det, älskat picknicken efteråt. Men jag ser alltid framför mig hur jag lätt o elegant knatar runt de fem kilometrarna utan att stanna och flåsa en enda gång. Verkligheten, mina vänner, verkligheten är en helt annan, jag flåsar som en blåsbälg efter ca 10 meter, kollar vilt efter ställen att gena på (även tre meter mindre, tre meter mindre) undrar vad fan skulle jag här och göra, jag lider alla helvetes kval, svettas som en gris och lovar mig själv, att aldrig mer! Sen tar det något år och jag föreställer mig att jag knatar runt lätt och elegant och så är vi tillbaks på ruta ett igen!!
Varför lär man sig aldrig?

söndag 15 maj 2011

Flytt, flytt kommer aldrig mer igen?

Igår flyttade 19år hemifrån och lämnade halva rummet kvar för hon hade inte tid att ta bort mer. De skulle ju ha fest på kvällen hon och kompisen. Hon hämtades av pappa halv fem och sen gick det undan.
Av någon outgrundlig anledning så åkte det med lite grejer som var mina ??
Just nu är jag aningen sur på min sambo eftersom jag sa ifrån redan innan att de grejerna var inte hennes utan mina.
Om jag börjar rannsaka mig själv här så är det inte grejerna i sig, utan snarare att jag inte har blivit tillfrågad om det var ok att ta med dom. Vilket jag har förklarat, det enda svar jag får av sambon är "om det är så jävla viktigt så köper jag väl nya till dig" Jag försöker hela tiden tala om respekten för andras saker osv...
Snacka om att inte förstå?!
Nu är det tydligen meningen att jag ska gå opp och slänga det som ska slängas i rummet, för det ska passas på innan vi måste lämna  tillbaks släpen.
mysbyxor o t-tröja då innan duschen o jobbet

lördag 14 maj 2011

Jobbhelg i antågande

Denna helgen är det jobb som gäller.
Det är bara att be en bön att vi inte har några större evenemang på jobbet då jag fick ett sms av chefen (som jobbar på min helg) att han är hemma o vabbar. Det innebär i värsta fall att jag är ensam i bästa fall har de fått in en vikarie. Jag upptäcker vilket när jag kommer till jobbet.
Annars är det mest grått o mulet så då passar det ju att jobba, sambon ska ge sig iväg på fikaträff om en stund, lyckost!
Igår var vi o väckte flyttankarna igen på ett av de hus vi har tittat på, ett helt nybyggt parhus. Tål att funderas på, mycket pengar är det.
Måndag blir det en spruta för frun i huset och .............frissan! Äntligen.....
Jag har en förmåga att skjuta upp såna saker då jag många gånger anser dom oviktiga, sen råkar jag se mig i spegeln och blir förfärad över vilken icke-frisyr jag har fått.
Det är då jag brukar ringa min frissa o säga: En tid tack! Helst igår! Då vet den kära Maggan vilket tillstånd håret befinner sig i. *suck*

onsdag 11 maj 2011

Bättre humör

blir det alltid när man kör mc, konstigt nog, jag kan vara hur trött o less som helst men när jag har kört en stund då är det som bortblåst.  Idag blev det en sväng till Skultuna på fikaträff, Mashed Kidneys har det var onsdag och då kan man köpa hamburgare eller kaffe till väldigt facila priser. Mysigt att gå där bland alla hojar o glutta lite.
Men typiskt nog missade jag bussen i morse o fick ta bilen in till jobbet. Sånt retar mig till vansinne för det kostar skjortan att parkera på stan. Näää vi får inte någon subventionerad plats eller nåt utan det är stadspriser för oss som för alla andra *mutter*
en dags parkering för mig kostar runt en hundring dyrt som attan alltså, det kan vara därför som jag föredrar bussen :-)

Morronhumör.........

Är inte något jag är begåvad med, sen ljuger jag som en häst travar, Jag är lugn o sansad varenda morgon så länge jag får vara ifred o ingen börjar tjafsa med mig.
I morse hämtade sambon tidningen medan jag fixade min macka och börjadedärefter fixa sina mackor, jag satte mig o tog en del av tidningen sen blev det ett jävla liv här. Han tjoade högt och väldigt tydligt att det var minsann han som hade hämtat tidningen och det var han som bestämde vilken del han skulle läsa först!
Jag som alltid är lugn o sansad gav tillbaks tidningen, slängde tidningen i huvudet på sambon och på hans  mjukostmackor, gissa hur kletigt det blev!
och började surfa på nätet i stället....

Gomorron! Det var allt från lugna familjen i Västerås....

måndag 9 maj 2011

Stämplad o godkänd

Ni vet på julafton när tomten stämplar ok i rumpan på dockan, ungefär så känner jag mig :-)
En timmes samtal med sköterskor och en timme med en dietist = två timmars undersökning där jag blev godkänd, Lagom viktnedgång, bra med mat, lagom uppehåll mellan måltiderna en A-patient m a o.
Räknade lite på det där med viktnedgången och jag är nu ett par kg från att ha gått ner fyrtio kg.
Det låter otroligt men sant...och än är jag inte klar. får se om jag kan/orkar/vill lägga ut ett fotomontage här nångång.
Trodde jag skulle dö av svettförlust på bussen dit o hem, jepp jag tog bussen både dit o hem och lycklig för det var jag. Speciellt när jag såg att halva Uppsala var uppgrävt och att man skulle köra omvägar både här o där för att komma till rätt ställe. Är det nåt jag avskyr så är det att köra i en obekant stad och ta en massa omvägar hit o dit utan att veta vart man hamnar.
Men bussen! Jisses amanda så varmt det var. Tydligen var luftkonditioneringen ur funktion eller inte påslagen trots att vi var flera som sa till.
Nu har jag slagit mig ner i soffan o ska svalka av mig lite innan tvättmaskinen kallar på mig

Återkomst

Sonen är färdigpussad och har återvänt till skåne om det tycker jag inte!
Jag är på väg till Uppsala för 6 månaders-kontroll om det tycker jag bra :-)
Återkommer för bussen väntar inte på frun i huset!

fredag 6 maj 2011

Det blir bättre o bättre dag för dag....

Solen skiner fortfarande och värmen börjar stiga både inne o ute.
Ikväll kommer min älsklingsgrabb ...........äntligen!! Jag har nästan längtat ihjäl mig. Till hans stora förtrytelse kommer jag att pussa på honom hela helgen. Fan vet om jag inte ska sitta uppe i natt och pussa på honom med jämna mellanrum för att försäkra mig om att han är här.
Tyvärr fick han inget sommarjobb trots att han sökte. Ingen som har ett sommarjobb lämpligt för en 17-åring (snart 18) med traktorkort och moppevana :-)

Igår small nyheten av här förresten, 19år ska flytta hemifrån!! Äntligen sa hennes pappa o jag, fast vi sa det väääääldigt tyst. Med tanke på hennes humör o uppförande så är det bara bra om hon får stå på egna ben. Hon ska dela en lägenhet med en kompis, förövrigt samma kompis som hon har bott hos med jämna mellanrum sen hon började jobba.  Det är bara att hoppas på att partypinglorna inte partar ihjäl sig och sköter sitt jobb ordentligt. Lite sorgligt men skönt ändå.
Så om två veckor går flyttlasset till kompisens lägenhet. Jag gav order om flyttstädning och att det som hon inte vill ha INTE ska stå kvar i rummet för att vi (läs jag) ska behöva åka till återbruket med skräpet.
Sen påpekade jag för sambon att nyckeln måste hon lämna tillbaks, vilket sambon tyckte var onödigt?!
När man flyttar hemifrån lämnar man inte tillbaks nyckeln då?
Jag vet att jag var tvungen att göra det. Mina föräldrar sa att du bor inte här längre och vi vill hemskt gärna ha ett privatliv igen....

torsdag 5 maj 2011

Har man sett på fasiken...

Solen visar sig igen! Fast värmen var det si o så med, frost på bilrutan i morse huuuuu.
Igår var det träning igen på gymmet och idag ställde jag mig på vågen. Tjoohoo...
Egentligen hade jag tänkt att åka o träna idag med men efter moget övervägande (vid sex-tiden i morse) så tyckte kroppen o jag att det behövdes en vilodag. Träning i morgon istället alltså.
Idag blir det storhandling istället, så var det med den vilan :-) Måste fylla på lite förråd som börjar sina, lite tvättmedel o såna roliga saker ...booooring.
Jobbet börjar inte förrän tolv idag och sen får jag äran att tillbringa dagen där ända till halv nio ikväll (vila var det ja? )
Fast helgen är ledig o sambon har hotat med hojkörning hela helgen om det bara blir sol o värme.... Återstår att se m a o.

onsdag 4 maj 2011

Om jag lovar att vara snäll o gudfruktig

Kan jag få lite värme då?
Igår kväll undrade jag varför vi  (läs snåla jag) hade stängt av värmen redan i påskas ..... snacka om att frysa satan!
Till sist tvingade sambon mig (ja det var under pistolhot och hot om att sälja hojen) att gå runt byn (nåja) med stavar, dvs jag gick med stavar och han utan, annars går det inte att hålla samma fart. Långben kör med sjumilakliv....
Vi var ute i trekvart och marscherade, jag med hårdrock i öronen, vad sambon hade i öronen vete fan, hår kanske?
Ikväll blir det hårdkörning på gymmet om allt går vägen. Sambon vill helst åka till Skultuna för årets första fikaträff än så länge vägrar jag. Jag har fortfarande inte blivit varm sen marschen igår.

tisdag 3 maj 2011

Men va f-n!?

Idag när jag slog upp dom gröna så snöade det?! Förresten så gör det så fortfarande.
Snacka om deprimerande, snöflingor stora som dasslock som bara yr runt knuten.
Kan nån vara snäll o ta hit solen o värmen igen, det är snudd på brott mot mänskligheten att snöa i maj!!
Nej förresten jag ändrar mig, det ÄR brott mot mänskligheten att snöa i maj precis när man har vant sig vid värme o sol.
Duschen nästa och sen jobbet i ren protest tar jag bilen idag att jag har glömt köpa busskort hör inte till saken.  Nytt schema har jag också fått och jag gillar det INTE, jo jag gillar att jag får sluta fem men inte att jag ska börja nio .....aldrig är människan nöjd.
Jag vill ju börja tolv som vanligt och sluta fem, ska det vara så svårt?

måndag 2 maj 2011

Tack

Alla ni som har kommenterat min lill-pöjkes bortgång! Det hjälper men är fortfarande ack så tomt här. Fast jag vänjer mig så sakteliga det gör jag.
Någon frågade när vi ska skaffa ny hund? Aldrig! eller inte på ett antal år ännu, nu vill jag för första gången i mitt liv vara ledig ett tag.
Joey var min tionde hund på raken (ja jag har haft många hundar på samma gång också) och jag tror att det var den åttonde hunden i vuxen ålder (min ålder alltså) Jag har tävlat, ställt ut, varit tävlingsledare, instruktör i agility, lydnat och sök. En rätt så aktiv hundmänniska m a o. Det är bara med Joey som jag inte har "gjort något" En av orsakerna var att han var vuxen när han landade hos mig och jag lärde honom grundlydnaden och lite sök o agility här hemma men jag märkte rätt fort att det här är en hund som inte ska tävlas med. Han ville bara vara och inte nånting annat. Han gjorde vad jag begärde men utan glöd o intresse.
Han fick sitt eget jobb här hemma istället, han hämtade tidningen o posten varenda dag istället. Det var mer hans melodi, ingen har sett en stoltare hund än han när han fick bära in posten/tidningen.
Han var en väldigt lydig hund så där brast det inte alls men glöden för tävlingen hade han inte.
Sista halvåret har hans demens eskalerat och det har fungerat när jag har varit hemma men så fort jag har lämnat huset har det inneburit stress för honom. Han glömde att jag hade  gått och sprang o letade hela tiden. Han blev totalt döv i vintras och kunde inte längre gå lös var som helst. Dövheten var nog en av orsakerna till att han sprang o letade efter mig. Jag märkte mer o mer att livet inte var roligt längre utan innebar mer o mer stress för honom när han inte hörde och glömde hela tiden.
Eftersom sambon jobbar i Stockholm så var det jag som fick ansvaret för lill-pöjken hela tiden, ett ansvar som jag mer än gärna tog men till sist mådde varken jag eller Joey bra. Jag har försökt med dagmatte och snälla grannar som har tagit ut honom men han kunde inte slå sig till ro någonstans utan var bara orolig för att jag inte fanns där. Det är en oro som har kommit sista halvåret i takt med att demensen har ökat.
Helgen vi var i Stockholm var han hos min svåger o svägerska som har passat honom många gånger förut, han är alltså van att vara där, men denna gången pep han, vandrade runt, runt hela tiden och hade ingen ro i kroppen. Varenda gång han såg en bil ville han ut o se efter om det var jag som kom.
Med tanke på sommaren som är i antågande och vi hade planerat att Joey skulle vara där ett par helger till och hur stressad han blev så fort jag gick så tog jag ett av de tyngsta besluten man som djurägare kan ta.

Det är inte första gången jag tar det beslutet men denna gången var det värre än vanligt då Joey var en hund som ville ha närhet hela tiden och med tiden har vi växt ihop väldigt mycket. Han var "mammas pöjk" och följde mig vart jag än gick och ville helst ligga i knät eller ligga på armen hela tiden.
Det är nog ingen av mina hundar som har velat ha eller krävt den närheten hela tiden som han gjorde.

Tiden läker alla sår som tur är. Men tomt är det.