I min värld

I min värld
Mina funderingar över stort o smått

tisdag 31 augusti 2010

Snart så......

Är det skarpt läge på jobbet. På torsdag är jag ledig ......det krävs om man ska piffa till sig inför kvällens mingel *S* Ju äldre jag blir desto längre tid tar det :-/ Näää det är inte därför jag är ledig utan för att jag ska slippa jobba åtta dagar i rad eller nåt. Nu blir det bara fyra + fyra "grejt"!!
Idag var det två hela uppslag om nya museet i lokalblaskan www.vlt.se för den som har lust att glutta. Det är ju två museum som ska inhysas i lokalerna, vad jag inte fattar är att man måste separera intervjuerna ? Jag har hela tiden fått inpräntat i mig att vi ska vara som syskon och dela ljuvt och lett.... hmmm

söndag 29 augusti 2010

Om hur mesiga är 08-or då?

Ibland är det tur att man har en sambo med huvudet på skaft .....Not!
Idag skulle vi guida lite 08-or runt i trakten och det hela skulle avslutas med en guidad tur på ett bilmuseum. Det var sambons interna mc-klubb på jobbet som skulle komma + en del härifrån stan.
Av nån outgrundlig anledning så fick han för sig att kolla sin jobbmobil i morse innan vi skulle iväg (för som vanligt hade han stängt av ljudet på den och som vanligt glömt bort det)
Och si på fan .......han hade väl ett antal missade samtal o lite meddelande från de ömtåliga och mesiga 08-orna. De ställde in hela kalaset för det hade ryktats om regn idag?!
De ringde alltså och meddelade detta redan igår vid lunchen och det hade ju som sagt sambon missat.
Men hur mesig är man då? Det har inte regnat en droppe här idag och skulle inte ha gjort det heller om man kollar väderleksrapporten. Det regnet som kom var i natt precis som utlovat.....

Ja ja vi fick ju oss en liten rundtur ändå och sambon har fått lite ammunition att skjuta av om nån gnäller i Stockholm :-)

lördag 28 augusti 2010

Ikväll bli´re

Myyyyys........
Här vankas kräftor och lite räkor för de mer kräsmagade (sambon) rostat bröd, aioli lite sallad och annat krafs (återstår att se vad frun i huset kan rota fram) icke att förglömma lite vin till denna utsökta måltid :-)
Morgondagen kan bli aningen beige? Fast med tanke på att jag o sambon ska möta upp ett Stockholmsgäng på mc för en liten guidning i trakten och ett besök på. ett bilmuseum så lär det inte bli för mycket vin ikväll, möjligen ett glas eller två.

I morgon dyker barnaskaran upp igen och jag påbörjar min tredje vecka på museet. Nu börjar det närma sig öppningsdag. Vi har en smygpremiär den 2 sept med mingel på kvällen för speciellt inbjudna (däribland jag o sambon) sen blir det storpremiär för allmänheten på lördagen den 4 sept. Samt lite mingel på kvällen för speciellt inbjudna (jag såklart fast utan sambon)
Jag kollade lite på schemat och jag kommer att jobba hela veckan inklusive hela helgen och måndagen därpå......... åtta dagar på raken för på söndag börjar schemat gälla och då är det skarpt läge. Sen blir det jobb på eftermiddagar hädanefter och var tredje helg. På ett sätt ska det blir rätt så skönt .... jag kommer att slippa laga så mycket mat hädanefter (hoppas jag iaf) eftersom jag kommer att jobba till halv sju eller halv nio varenda gång jag jobbar förutom helger då blir det halv fem men ok då jag kan laga mat på helgen :-)

torsdag 26 augusti 2010

Jobb på hög nivå

Här jobbas det högt och lågt med alla larmrutiner, kassarutiner, värdrutiner och alla andra rutiner hit o dit.
Jobbigt men roligt, jobbigt för att allt är nytt och hänger i luften så ingen kan tala om för oss vad som gäller utan vi får (tyvärr) gissa oss till en del och hoppas på att det kommer att funka även efter öppningsdagen den 4 sept.


Dags för nästa pass ...........

söndag 22 augusti 2010

Söndagar .......

är det gruvligaste som finns ...i vanliga fall. Idag konstaterade sambon att han hade tränat tilllräckligt med handen så vi packade lite matsäck och drog iväg på hojarna (första låånga utflykten för i år)
Hallstahammar till Engelsberg och Norberg för att åka tillbaks via Västerfärnebo och Skultuna. Nästan 15 mil blev det på hojarna, dessa fina vägar, lagom krokiga och svängda med lagom hastigheter på ca 80 knyck.... Easy rider here I come!! Det fattas liksom bara fartvinden i håret... (näää jag kör inte utan hjälm men man kan ju fantisera lite liksom)

Idag ska tonåringarna åka till mamsen och det ska bli så skööööönt. De har varit hos oss i tre veckor vilket nog är två veckor för mycket, iaf för mitt o sambons humör och tålamod.
Nu stundar en vecka utan barn vilket ska bli skönt då vi kan få njuta lite av tystnaden och få lite tvåsamhet också.
Nu väntar en bra film på mig ..... iaf hoppas jag att den är bra. Vilken? Ingen aning får se vad som finns i hyllan :-)

lördag 21 augusti 2010

Helglugnet har lagt sig ........

I morse fick jag ett ryck så nu är huset städat minus barnens rum, toa o vardagsrum. Det får dom roa sig med själva. Jodå dom har ett eget vardagsrum och en egen toa på det villkoret att det städas där. Tyvärr uppfylls inte löftet så ofta. Jag kan se det framför mig när det ska flyttstädas här hehehehe..... för dom ska själva få lov att flyttstäda de rummen *hornen växte ut i pannan på mig*

Flyttstädning då? Ja antingen säljer vi huset o då ska här flyttstädas eller så hinner de flytta hemifrån och då ska det också flyttstädas efter dom, vilket som kommer först återstår att se :-)

Sambon lyckades att köra hoj igår igen leendet som fanns i hans ansikte när han kom tillbaks var nog det största som skådats på denna jord .-) Några längre turer blir det inte och ingen stadskörning då man får koppla för mycket men ett par mil landsväg ska det väl kunna bli...
Livet återgår alltså till det normala även i västerås ibland :-)

fredag 20 augusti 2010

Fredag

Igår kväll försvann tvätten ...........nåja hälften av den iaf. För den halvan som låg i torktumlaren orkade hon inte ta just då?!
Sen har hon föga förståelse för att vi kallar henne lat?

Idag är det fredag ....Hallelujah .......det behövs att vara lite ledig efter en hård vecka både på jobbet och hemma, idag ska vi köra till Hallstahammar och presentera oss för en del av museét som finns där ......sen tillbaks till Västerås för att bli plåtade och intervjuade *huuuu*

torsdag 19 augusti 2010

Torsdag...

jodå tvätten hänger där än, sambon bråkade halva kvällen med henne för att hon skulle plocka ner den, men icke sa nicke. *suck*

Igår var jag på party, bara ett litet party, vi är ett gäng som har en årlig träff på en restaurang, pratar skit och äter gott en kväll per år.
Igår var det dags och jag var väl hemma vid tio-tiden, sambon satt och jobbade i köket. 19år låg fortfarande i vår soffa i samma ställning som när jag gick hemifrån ( hon hade legat där sen hon gick upp igår) diskmaskinen som jag startade när jag gick hemifrån var fortfarande full med ren disk och all skitig disk låg (fortfarande) i diskhon, det såg likadant när jag kom upp i morse så den hade fortfarande inte hoppat in i skåpen/diskmaskinen frivilligt.........konstigt?!
16år var instängd på sitt rum ......som vanligt, hon kommer enbart ut när det är mat och knappt det så henne såg jag överhuvudtaget inte igår. Kan undra om hon lever?

Det var rätt så skönt att få åka hemifrån igår kväll, jag struntade i mat till de som var kvar hemma och jag anser fortfarande att det inte är mitt ansvar när jag inte ens ska vara hemma. Vad de åt till middag? Mackor ....till 19års stora besvikelse ....när sambon tyckte att då kunde hon laga mat själv åt dom tuggade hon i sig ett par mackor under protestvrål.
Det är inte lätt att vara lat inte.

Nu har vi haft sambons barn här i tre veckor, är jag lite trött på det eller?

Jobbet idag blir att lära sig kassa och kassahantering samt hur man lägger in varor och lager på kassorna ......*pust* Jag gissar att jag kommer att vara lite slut i huvudet ikväll :-)

onsdag 18 augusti 2010

Onsdag ........

och *trumvirvel* tvätten hänger kvar!! Är jag förvånad? Nääääää. Luttrad möjligen.
Det är väl chict att ha en egen garderob i tvättstugan? Att man är i vägen för alla andra kan väl kvitta när man är 19 är man myndig och gör som man själv vill enligt lag. Jo tjena!
Det ska bli intressant att se hur länge tvätten kommer att hänga kvar.

Bor man hemma så får man lov att följa de regler som finns hemma. *morr*

För övrigt är det nya jobbet väldigt intressant det också, mycket att ta in om alla rutiner som inte finns än :-)

tisdag 17 augusti 2010

Det nya jobbet

Jaha då har man varit på det nya jobbet som museivärd i en dag....
Det var en dag med massor av info och sen blev det lite mer info och ännu mer info, ovanpå det blev det lite presentationer av folk o fä.
När jag kom hem igår snurrade det ordentligt i huvudet av alla nya intryck och ändå hade vi tre nyanställda inte gjort ett enda dugg mer än att sitta o lyssna och gå runt och titta.
Museét har nämligen inte öppnat än ........inte förrän om 14 dagar smäller det rejält. Då ska vi kunna allt och lite till :-)
Butiken och sortimentet, kassan, utställningarna, vilka som ställer ut och vad dom ställer ut, larmen icke att förglömma larmen. Bara dom gör mig nervös.
Detta ska vi lära oss under dessa 14 dagar och inget finns på plats ännu mer än larmen, Puuuuuh!! Under tiden vi lär oss ska vi vara behjälpliga när konsten anländer och mellan varven ska vi packa lite goodiebagar till de två mingelfester som ska gå av stapeln. Jodå vi får närvara utan att arbeta på bägge festerna :-)

Det kommer att bli två hårda veckor men gud så roligt det kommer att bli.

Sen kommer man hem på eftermiddagarna och är slut då möts man av en tjurig 19år vars födelsedag vi firade i söndags, en födelsedag som går till historien skulle jag vilja påstå.

Först var hon sur för att hon inte fick laga mat till kalaset (15 personer) hade vi kunnat lita på henne hade hon säkert kunnat få laga mat. Men hon kunde inte bestämma förrän dan innan vad som skulle lagas osv ...... i slutskedet visade det sig att det var tur att hon inte fick laga maten.
Fredag kväll skulle hon tvunget ut o festa, i mitt stilla sinne tänkte jag att det här går aldrig vägen och som (vanligt) fick jag rätt. På lördagen mitt i alla förberedelser, städning, handla det sista osv... ringer hon o begär hämtning NU! När sambon påpekade att han stod på Ica och att hon blev hämtad när han hade tid blev hon topp tunnor rosenrasande, för hon var "sjuk" och hade feber och skulle bli hämtad nu. Sambon påpekar lite "snällt" att hon var dålig redan igår men då skulle hon tvunget ut och då kunde hon ta sig ut själv alltså fick hon ta sig hem själv eller vänta tills vi hade tid.
När vi kom hem från stan sitter hon på trappen och spyr så det stänker över hela uppfarten för hon hann inte in, sambon påpekar att du städar själv omedelbums, varenda spya ska bort härifrån. Då tjuter damen i högan sky "ser du inte att din dotter är sjuuuuuk" The dramaqueen har gått i gång på högsta växeln. För fyllesjuk DET var hon då rakt inte utan det var lunchen hon åt på stan som det var fel på.
Hon fick städa sen la hon sig och sov till kvällen varefter hon kom upp o satte sig i en fåtölj och skrek efter mat, både sambon o jag påpekade att mat var nog inte det lämpligaste när man spyr så man inte ens hinner gå in utan the o knäckebröd var nog lämpligast, då skrek hon att varmt o knastrigt skulle hon inte äta. Ja här var ett liv utan dess like innan hon begav sig tillbaks till sängen o tjurade för att vi inte serverade maten åt henne, hon var var ju så sjuk att hon inte orkade göra nåt själv.
På söndagen satt hon o tjurade i en fåtölj här och vägrade städa eller hjälpa till med något som helst för hon var sjuuuuuuuk, ända tills sambon sjasade in henne på rummet och tyckte att hon kunde sitta där tills hon blev på bättre humör och ville hjälpa till med nåt.
Tyvärr inträffade aldrig det tillfället (som vanligt)
När gästerna anlände var hon uppe o duschad iaf men pep o gnällde till varenda gäst över hur sjuk hon var.
När sambon skulle ge sig iväg för att repa med sitt band blev hon väldigt mirakulöst frisk nog att följa med, underliga äro Herrens vägar.
Fast innan hon gav sig iväg var hon tvungen att yla lite igen för att jag tvingade henne att tömma tvättmaskinen (jodå mitt i alltihop när gästerna var här började hon tvätta?!)
Tyvärr är det så med damen att om man inte tvingar henne att tömma maskinen på tvätt så ligger den där i flera dagar, vilket iofs inte gör mig något då det är hennes tvätt möglar, inte min. Men jag var tvungen att ha maskinen efter kalaset då jag inte hade hunnit färdigt med tvätten innan.
Idag är det tisdag och hon hängde sin tvätt i torkskåpet i söndags och den hänger där fortfarande om jag inte tvingar henne att plocka ner den så lär den hänga där tills hon går i pension. För istället för att plocka ner tvätten använder hon torkskåpet som garderop och tar det hon behöver för tillfället, resten får hänga kvar. Tack o lov att det finns en torkvinda så jag kan torka tvätt ute för jag orkar fan inte att hålla på att bråka med henne varenda dag!
Är det inte tvätt så är det disk på rummet som inte kommer ner eller så har glufsat i sig vartenda dugg av ägg o makrill i kylen, damen ska ha omelett med makrillmacka varenda morron ....tror hon. Jag har bestämt att mer makrill kommer inte in i det här huset på väldigt länge

söndag 15 augusti 2010

Porten har öppnats!

I fredags gjorde jag mitt sista pass på kirurgen, tack o lov! Jag bjöd på kladdkaka o grädde på eftermiddagen .....sen drog jag fortare än kvickt.
Jag kommer inte att sakna det ett enda dugg, jo en del av de som jobbar där men inte annars.

På måndag börjar jag på det nya jobbet på museét på stan, jag har kollat på tåg o busstider, för det är så jag kommer att försöka ta mig till stan/jobbet.
Tiderna kollades upp snarast när jag fick mitt mail om hur vi ska arbeta under introduktionen fram till invigningen av det nya museumet (stavning?)
Jag måste nog säga att jag jublade lite.... 9-15 kommer vi att arbeta i fjorton dagar även om jag räknar med att vi kommer att få vara kvar längre ibland.

Idag blir det kalas här mer om det sen

söndag 8 augusti 2010

Idag

Är det första gången sambon ska vara med bandet o repa fast han ska inte spela gitarr, det funkar inte handleden till utan han ska försöka vara med på keyboard istället.
Jag sitter här hemma o håller tummarna för a tt det ska gå bra då han har saknat musiken otroligt mycket, det förutom hojen är hans livsnerv när det gäller avslappning o andningshål.

Han försöker att spela gitarr med jämna mellanrum här hemma, för det mesta slutar det med att han svär över att han inte kan ta vissa ackord eller för att det så ont i hans handled o arm.

Tyvärr kommer läkningsprocessen att ta ett år innan de kan avgöra hur bra han blir. På vägen dit kommer han nog att få göra en eller två operationer till.
Nästa vecka är det läkarbesök och då får han troligen besked på ev. operationer.

Idag har jag också lyckats få tag på sonen efter två dagars enträgna försök. Jag kan bli tokig när jag inte lyckas få tag på honom. Jag sitter trots allt femtio mil ifrån honom och när jag hör talas om olyckor i mitt gamla neighborhood då blir jag skitorolig....
När jag då påpekar att han måste höra av sig när han ser att jag har ringt så får jag till svar: "Ööhh bah typ jag glömde"...
Jävla unge :-/

oj glömde

Igår åts en lunch "from heaven"

Stekta kantareller på macka, Jisses var jag i himlen eller??

Jag får fortfarande ståpäls av njutning när jag tänker på den!

Idag är det sista semesterdagen

och vädret är som mitt humör ...grått.
Igår hade sambon o jag en svullokväll med rester (vilken lördag va!)

Pasta som värmdes
En ytterfilé som var kvar sen grillen skivades.
Ett par färska lökar hackades grovt.
Färska champisar som hackade lite grovt.

Löken o champisen ner i stekpannan på med lite grädde o lite creme fraiche
låt puttra ett tag ner med lite hela färska körsbärstomater
Ut i landet (läs krukan på altanen) och plocka lite Citrontimjan som rivs ner
salt o peppar

Sleva upp pastan på tallrikar, ös på röran från stekpannan, värm köttet en aning o lägg på.
Jag som älskar oliver slängde på såna på min tallrik också, riv över lite parmesan.

Mumma för volangerna :-)

fredag 6 augusti 2010

Jag fick så jag teg

Satt här innan i veckan o gnällde för att det spöregnade och var allmänt trist, igår när vi var i Stockholm var det varmt o skönt. Idag blir varmt o skönt.
Eftersom jag är svensk måste jag ju hitta ett fel med det............Det kom två veckor för sent!!!
Jag ska ju jobba på måndag!!
Aldrig blir det bra.....:-)

Vovven som var med i storstan igår var t otalt slut efter dagens vedermödor och sov som en gris (ja han lät som en sådan också ) hela kvällen igår och just nu snarkar han vid mina fötter

Idag blir det lite stan för att uträtta lite småärenden och handla mat (denna mat!!) Ikväll blir det grill och vin. Jag ska suga ut vartenda uns ur dessa sista dagar på semestern :-)

torsdag 5 augusti 2010

Stockholm idag då kanske?

Mest beroende på om sambon får loss tummen nångång.
Jag körde hemifrån 08.45 för frissan och då lovade han att vara klar till 10 med dusch o rakning, ja vad han nu hittar på därinne.

Jag återkommer 09.50 och då sitter sambon (fortfarande i svettiga träningskläder) o surfar på nätet. Ja han funkar så... (när han har köpt en ny sak måste man lära sig ALLT om den saken in i minsta detalj, just nu är det mc-n som ska detaljstuderas)
Han har inte ätit frukost än, inte duschat, inte rakat sig - bara det tar nog en halvtimma minst med tanke på att han inte har rakat sig på nästan en vecka.

När jag lite försynt påpekar att han skulle vara klar till 10 får jag till svar att det är minst tio minuter kvar!!

Just nu är klockan snart halv elva och han har (äntligen) ätit klart frukosten och nu vimsar han runt efter sitt sjuttielfte par med glasögon för att kunna se o raka sig.
Jag misstänker att vi inte kommer att åka till Stockholm idag för han lär inte bli klar före halv tolv med tanke på rakning o dusch kommer att ta en timme.
Jodå han tillhör långduscharna också *suck*

Uppdatering: halv tolv blev klockan innan vi kom iväg men vi kom iväg iaf :-)

onsdag 4 augusti 2010

inget vin blev det

utan vi tog "barnen" med oss o gick på bio istället och såg på Trollkarlens lärling...
Förra veckan såg jag o sambon Inception och den var också helt ok.

Det verkar som vi har bytt konserterna mot bio för ögonblicket, fast en konsert väntar i september.... A night at the opera, det ska bli skitkul som barnen så glatt uttrycker det :-)

Boooring

Det är vad denna dag är,
jag har förberett middagen
röjt i köket
tvättat all tvätt
bytt lakan
varit ute med hunden i regnväder
torkat golvet efter hunden

Kan jag inte bli belönad med 20-25 grader o solsken då? Istället för detta j"%¤&/a regnväder!!

tisdag 3 augusti 2010

Som ett brev på posten

Börjar jobbångesten att smyga sig på mig, Jag gillar att jobba föralldel och jag ser framemot att få börja mitt nya jobb i mitten på augusti.
Innan dess har jag en vecka kvar på det tillfälliga (mitt gamla s a s) och det är väl ingen höjdare men det är "bara" fem dagar, fem dagar fyllda av frukostar, sprita avdelning, sortera papper, städa o annat tråk.
Jag går fortfarande och suger på om jag ska ge chefen min åsikt om hennes maktdemonstration för det är vad hon har sysslat med under de två månader jag har varit där.
Det har varit löjliga saker som att vägra mig nästa vecka i semester för att jag ska få en chans att samla ihop mig till nästa jobb, trots att jag officiellt inte ens finns på avdelningen, tvinga mig att utföra arbetsuppgifter som jag har klara papper på att jag inte ens får göra etc. Massor av småsaker som görs bara för att se om jag protesterar så att hon kan sätta dit mig för arbetsvägran (jodå jag har fått det hotet mer eller mindre uttalat för mig)
Frågan är väl om det är lönt att påpeka hennes maktdemonstration, den enda som vinner något på det är väl min självkänsla för hon lär väl (misstänker jag) strunta totalt i vad jag anser.

Sen har sambons tonåringar anlänt och 19år jobbar (Hallelulja!) och förhoppningsvis får hon fortsätta jobba ett tag till så vi kan få lite lugn o ro hemma. 16år håller på att förbereda sig för första året på gymnasiet (läs börjat oroa sig) kolla busstider etc :-)

Nu har vi bara en i skolan så nu kan man liksom inte ens längta efter att lovet ska ta slut *S*