I min värld

I min värld
Mina funderingar över stort o smått

fredag 30 juli 2010

Åter från Riga

En sammanfattning av Riga, charmigt, fullt av art noveau (stavning?) hus, rent?!, fina saluhallar (gamla zeppelinhangarer) men ack så varmt så varmt och luftfuktighet som jag tror närmade sig 100 % Mina linneshorts var fulla av fuktfläckar så varmt var det.
Handlades det något? Nix en öl på torget o tre liter vatten var nog det hela :-)
På eftermiddagen när vi vaknade efter en välförtjänt tupplur efter stadsvandringen så regnade det och regnet fortsatte ända tills idag -/ Det blev en blöt vandring hem från tåget vill jag lova.

Vovven var överlycklig o pratade i säkert en halvtimme om hur han hade haft det på"kollo" (svågern o svägerskan hade passat honom) sen gick han o la sig i korgen o tvärslocknade :-) Det är jobbigt att vara på kollo .....

Idag var det back to reality, städa, tvätta o handla. De två sistnämnda fick första prio, mannen körde o hälsade på sitt jobb för a tt kopiera lite papper o växla tillbaks alla Rigapengar så honom lär jag nog inte se på ett par timmar, Än har han inte lyckats göra något snabbt o effektivt :-)

måndag 26 juli 2010

Imorgon är en annan dag

Sonen har blivit hämtad av pappa och åker på husvagnssemester till Dalarna. Nu ser jag inte honom igen förrän i slutet av augusti om jag har tur. :-(
Hunden ska i morgon bittit lämnas hos svåger o svägerska på tre dagar.
Här ska packas, vattnas blommor, röjas lite så det ser ordentligt ut när jag kommer hem igen (jag HATAR att komma hem till röra)
Sen i morgon ska vi ta bussen till stan, hoppa på nästa buss till Stockholm för vidare transport till båten som går till Riga.


Skönt ska det bli att få komma ifrån i tre dagar, på söndag kommer sambons "änglar" och stannar i tre veckor *pust* ( nej jag ser inte framemot det men det är bara att härda ut)

fredag 23 juli 2010

Just i detta ögonblick

Pågår det en Wii -turnering i vårt vardagsrum, undertecknad har vänligt men bestämt avböjt medverkan på grund av ständig förloran....
Är hon dålig förlorare? Njäe men jag konstant förlorar tappar jag lust o tålamod :-)
Jag tror jag ska göra som hunden .......dra mig tillbaka o börja snarka lite diskret i sängen istället :-)

torsdag 22 juli 2010

Dagen idag ........

Enligt planerna ska det bli lunch med svärmor. En snäll dam som bjuder barn o respektive på lunch, det låter väl trevligt? Tyvärr är mina känslor lite blandade inför evenemanget. Risken finns att jag får ett litet utbrott även om jag gör mitt bästa för att förhindra det.

Saken är väl att sambon har meddelat att även min son följer med då det är den enda ungen som är hemma av alla "barnbarn"
Jag misstänker att jag kommer att få höra kommentarer om det. Damen är inte alltid så finkänslig, svärmor alltså.

Mina blandade känslor hänger kvar sen första julen efter att sonen flyttat till pappa (ännu en historia som är lång och som får sparas till en mörk vinterkväll) Svärmor har alltid behandlat min son som sitt barnbarn och ingen är tacksammare för det än jag då jag vet hur det känns att bli behandlad lite vid sidan i tonåren.
Denna julen fick alla barn o barnbarn varsitt kuvert, jag som sitter vid sidan om sambon o hans dotter ser hur mycket pengar de fick (1000 kr var) jag fick 500 kr men hade då fått en tröja o en kofta av henne för en månad sen eller nåt. Jag ser att sonen öppnar sitt kuvert o visar mig 500 kr. Då stolpar svärmoren fram till sonen och säger högt o tydligt att: "Ja du har ju flyttat nu och du har ju andra som tar hand om dig nu som du får presenter av därför har du fått lite mindre än mina riktiga barnbarn som jag måste se till i första hand"

Jag kunde ha strypt kärringen!!! Min son satt där och visste inte ens vad han skulle svara på kommentaren och just då valde jag att hålla tyst och jag gav sonen mina pengar efteråt och med kommentaren att gamla kärringar behöver man inte bry sig om.

Det är hennes val hur mycket hon vill ge i julklappar etc. Vad jag vände mig mot var hennes kommentar och att bara för att min son numera bodde hos pappa så upphörde hennes "plikter" mot honom. Hon har ju själv valt att behandla honom som ett barnbarn det är det inte någon som har tvingat på henne utan det har hela tiden varit hennes val.
Det ska bli spännande att se hur hon ska göra när han tar studenten, hennes "riktiga" barnbarn har alla fått/kommer att få en hel massa pengar. ......

Men jag kommer iaf att ladda plånboken med pengar så att jag kan betala för sonen vid lunchen om mitt humör brister av någon kommentar.

onsdag 21 juli 2010

Bio

Blev det ikväll med son o sambo och icke att förglömma en skön hojrunda för mig i förmiddags.

Ärligt talat har jag inte kört en meter sen sambon krockade, sambon har tjatat hål i huvvet på mig om att jag ska köra men icke....
jag har haft nån sån där obehagskänsla i mig var gång jag har tänkt mig ut på hojen. Löjligt? Jadå skitlöjligt men jag har inte kunnat släppa den.
Jag har skyllt på än det ena o än det andra för att slippa köra men idag tog jag fan i hornen o gav mig iväg själv (till sonens besvikelse) och jisses amalia så skönt det var!
Ett bevis på hur nojig jag kan vara ibland ...........

Kvällen har vi tillbringat på bio och sett Knight & Day en lagom rolig, spännande film a´la Bond, Mr & Mrs Smith etc .....
Sonen garvade sig igenom filmen iaf :)

tisdag 20 juli 2010

jag har en sambo med en ängels tålamod

Idag har det varit perfekt stadsväder, lagom molnigt med hot om regn så vi bestämde oss för stan.

I julas fick jag ett presentkort på nya naglar men har inte kunnat använda det förrän nu. Man får ju inte ha långa naglar på sjukhuset.
Jag tog med mig presentkortet ner till stan o skulle boka tid. Det visade sig att enda tiden som fanns var idag, just då.
Sambon log o nickade glatt att fixa du det här så går jag ett par ärenden. Han ångrade sig bittert när han kom på hur lång tid det tar att fixa ihop lite naglar på en kvinna :-)
Det var bara att ta skeden i vacker hand o vänta på sin kvinna tills naglarna var härdade o klara.
Inte en protest eller nåt kom över hans läppar, inte förrän vi gick därifrån ....då konstaterade han att fick han inte en fika nu så dog han på kuppen!!
Hans snälla sambo bjöd på en fika omedelbums :-)

måndag 19 juli 2010

Hur gick det här till?


Vi skulle åka på en utflykt till Nora idag så sambon undrade lite försynt om vi inte kunde åka om en mc-firma i krokarna.


Ja ja tyckte väl jag då, kan det inte vänta tills du kan köra?


Vi åkte dit o si på f-n när vi körde därifrån hade sambon köpt en ny hoj




En Harley Davidson V rod Muscle


(snodd bild från nätet)
Vete f-n hur det där gick till egentligen?




Tidö slott

Igår fick vi ett anfall av kulturnoja och tog med sonen till Tidö slott, ett väldigt charmigt slott vid kanten av Mälaren. De har ett leksaksmuseum där också men det hoppades över då sonen ansåg sig för gammal för leksaker, däremot gick vi en visning av paradvåningen istället.

Fast dagens höjdpunkt var nog ett span på Micke Persbrandt som hade slaggat över där med sin Porsche efter midnattsrallyt .... fast vissa av oss spanade nog mer på porschen än på Micke :-)

fredag 16 juli 2010

Sonen

Är som bekant hos mamsen i tre veckor och lite nytta får han ju göra. Man ska tjäna sitt uppehälle eller nåt?
Jag fick honom till att rensa takrännorna för nu kan ju inte sambon klättra på stegar med en dålig arm. Det blir liksom inget över att hålla fast med eller att rensa med när han står där.
Han har fixat punkan på farmors gamla cykel som jag ska ha när jag cyklar till stationen i höst.
Kort sagt lite småjobb har han fixat här o där mot betalning ska det sägas.

I förra veckan bad jag honom att klippa gräset och fick bara halva gräsmattan klippt med motivering: Det är inte lönt att klippa mer för resten är bara ogräs!?

Hmm vet inte om jag ska ta det som kritik mot gräsmattan eller konstatera att han är aningens lat ibland.....

tisdag 13 juli 2010

Hot hot hot

Sol o värme är skönt men när det går över 30 grader redan på förmiddan då är det jag som leker vampyr....
Ner med alla persienner o rullgardiner, stäng alla fönster o dörrar utom dom på skuggsidan.
på med alla fläktar, inta närmaste soffa eller sköna fåtölj med en stor kanna isvatten el. dyl. och en bra bok och när tiden närmar sig.......Sommarpratarna på P1 sen kan jag o vovven överleva tills kvällningen då vi som alla vampyrer vaknar till liv.....

Då öppnas alla dörrar o fönster på vid gavel o vi uppsöker skuggan ute, grillen plockas fram (hm nej fullt så mycket vampyrer är vi inte att vi äter rått kött än iaf inte jag, vovven skulle nog kunna få i sig en del ) vattnet byts ut som öl eller vin sen häckar vi på altanen resten av kvällen innan sängen intas vid midnatt nångång.

Uppdatering: Allt detta under förutsättning att jag inte har bosatt mig i Mälaren eller någon grannes pool (fast jag tror inte grannarna blir så glada över att få en valross i poolen?)

måndag 12 juli 2010

mc-föraren

mår prima eller iaf så bra som han kan må.
Han tränar idogt med sin arm/hand i ett försök att kunna spela gitarr i september. Hur det kommer att lyckas eller ej återstår att se.

Läkarna har sagt att det är ett års konvalescens på såna komplicerade brott innan han blir helt bra OM han blir helt bra. De har dessutom lovat att operera honom en eller två gånger till beroende på självläkning. Det är en del nerver o sånt som inte funkar som det ska, men det går inte säga om operationerna behövs eller inte än.

Så kontentan är att jag är fortfarande förste trädgårdsmästare, chaufför (även om han har börjat köra korta sträckor själv) städare, kock, tvätterska osv... men inte så länge till hoppas jag :-)

Sommaren är här ...

Det har den varit ett tag iofs men semestern är här!
Jag är ledig i fyra veckor *hurra* Sonen här hemma hos mamsen *ännu mer hurra*
Solen skiner och varmt som hell är det men det står jag ut med.
Hellre värme än regn.

Mest synd är det om vovven som är nyopererad i ögat och har sträng koppelvila och vi är tillsagda att enbart ha honom i skugga och inget drag i ögat annars kan ögonlocket gå sönder.
Det där sista med att inte ha honom i drag .......huuuuuu inte lätt det, när alla fläktar står på här inne för a tt vi ska få någon svalka. Men nu har jag klarat honom en vecka så då borde väl ögonlocket ha läkt såpass att det borde vara mindre risk nu?

Sonen cyklade till en kompis o sen skulle de ge sig iväg o bada, vilket kan behövas i den här värmen. Jag bearbetar mannen för att få en pool här hemma så vi kan svalka oss lite, annars får det bli vassen i sjön .......

söndag 4 juli 2010

Nu är sonen hemma hos mamma

I hela tre veckor ska jag få rå om min telning :-)
Fast jag misstänker starkt att jag lär få dela honom med en del kompisar o datorn.

Denna helgen har det varit cityfestival i stan och idag var han o jag nere en sväng när nästan alla stånd var på väg att packas ihop, men jag fick honom lite ekiperad med nya skor och ny tröja iaf innan tålamodet tröt för honom.
En liten fika hann vi med också. Höjden av lycka att få sitta och fika med sonen på stan? :-)

lördag 3 juli 2010

Snart, snart

Nu börjar den stora nedräkningen, bara fem arbetsdagar kvar till semestern *hurra*

Idag kommer sonen, min älskling och oj vilka överraskningar som väntar unge herrn. Saker som rensa hängrännor, rensa rabatter, hyra en jordfräs och så gräsmatta med mamma :-)
Gud så lycklig han ska bli ......

men vill man ha pengar får man jobba för det i den här familjen :-)

Nu är det cityfestival i stan och den förärades med ett besök av mig o sambon igår kväll, vi lyckades t o m åka buss dit o hem ( DET är inte illa med tanke på att det lokala bussbolaget har bestämt att vi som bor här på vischan inte får vara i stan på helgerna dvs. det går buss in till stan men inte hem igen)
Vi käkade tapas på en restaurang o drack lite vin sen gick vi en sväng i folkvimlet och tryckte in oss på kvällens spelning av partybandet Hof maestro (stavning?)
Det var fullt ös på det bandet kan jag meddela, jisses vilket tryck!!
http://www.youtube.com/watch?v=HWM7FU7dE0k&feature=PlayList&p=E05B7E54E55C1A4D&playnext_from=PL&index=0&playnext=1


Idag blir väldigt lugnt tills jag ska hämta sonen i värsta hettan vid tåget. Ikväll ska det bli lite mamma&sonmys på stan :-)
Ha en trevlig helg alla och njut av värmen o solen ......